top of page
DSC_8384.JPG

WAT TE DOEN

WANDEL- EN FIETSROUTES

De rijke natuur, het heuvelachtige landschap en de charmante dorpjes van het Hageland ontdekken kan heel eenvoudig door de vooraf uitgestippelde wandel- en fietsroutes. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen ritme de omgeving bekijken. Je kan je trip beginnen aan onze voordeur. Brochures en plannetjes met de routes en knooppunten in kwestie zijn bij ons ter beschikking. Aanraders om eens te bezoeken zijn nabijgelegen natuurgebieden zoals de Vorsdonkbos-Turfputten en het Walenbos. Voor een iets avontuurlijkere aanpak, kan je ook de streek verkennen met een Vespa.

 

https://www.wandelknooppunt.be/ 

DSC_8380.JPG
DSC_8436kopie.png

KASTEEL VAN HORST

Op minder dan een kilometer van de Guesthouse ligt het Kasteel van Horst, gebouwd in de 15de eeuw. Het kasteel is deels omgeven door een pittoreske vijver, waar je rond kan wandelen. Er is ook mogelijkheid tot een hapje en drankje in het aangrenzende restaurant "Het Wagenhuis Horst". Verder is dit domein bekend voor de kasteelfeesten die er elk jaar georganiseerd worden: een reis naar het verleden, naar de tijd van de ridders. Het strippersonage "De Rode Ridder" van Willy Vandersteen zou hier bovendien vertoeven. 

STREEKPRODUCTEN 

In het Hageland worden heel wat typische streekproducten gemaakt, die zeker het proeven waard zijn. Het gaat

over Hagelandse wijn, bier, chocoladeproducten, confituren, frisdranken, noem maar op. De rustieke wijngaarden in de buurt kunnen ook bezocht worden. In het bezoekerscentrum van Hagelandse wijn kan je alles te weten komen over de productie en geschiedenis van deze wijnen. En degusteren kan natuurlijk ook. In de brouwerij van Averbode, ook niet ver van onze deur, kan je proeven van het abdijbier en andere abdijproducten. Dit alles zal ongetwijfeld zorgen voor een waar genot.

https://www.rotselaar.be/bezoekerscentrum-van-de-hagelandse-wijn-1

DSC_8302.JPG
bottom of page